09 Mart 2007

Saç ürünleri, Saç bakımı, Saç bakım ürünleri, saç jölesi, jöle, briyantin, biryantin, saç spreyi, saç boyası, saç serumu, saç kremi

Piyasaya çıkan inanılmaz miktardaki yeni ürüne rağmen kadınların güzellik ürünleri arasındaki köpük ve jeller yerlerini koruyor. Ancak halen akıllarda kalan bir soru var: hangisini seçmeli?

Köpükler

Saçlara hacim kazandırmak, kökleri canlandırıp kaldırmak veya esnek lüleler oluşturmak için köpük idealdir.
Uygulama
Nemli saça bol miktarda ürün sürülür, tarak veya parmak uçlarıyla köpük saça iyice yedirilir ve saç
kurutulurken şekillendirilir. Saçın kıvırcık olması için bigo da kullanılabilir. Sıcaklık ürünün bir dahaki yıkamaya kadar sabitlenmesine neden olacak ve saçınızın istediğiniz formda kalmasını sağlayacaktır. Saçlarınız kuru mu? O halde nemlendirici içeren köpük ürünlerini tercih edin. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi bu ürünler saçınıza şekil verip hacim kazandırırken nemlenerek beslenmelerini de sağlar.

Jeller

Birkaç tutam saçı şekillendirip sabitlemek için kullanabilirsiniz. Jel ürünler saçı derhal şekillendirir ve uzun ömürlüdür. İlginç bir detay: yeni nesil jeller daha doğal sonuçlar vererek eskilerine oranla daha az “kağıt” etkisi yapıyor. Boyutları ve kullanım kolaylıkları açısından idealler.
Uygulama
Kullanımları çok kolaydır. Ürün elde yayıldıktan sonra tutamlar halinde saça sürülür. Kendi kendine kurumaya bırakılır.

Krem, wax veya diğer halleriyle de olsa tümünün aynı misyonu vardır: yapılacak saça şekil kazandırmak. Kısa sürede saça farklı bir şekil, farklı bir hava verilebilmesinde çok işe yararlar. Saç kesiminizi belirginleştirmek, bazı stratejik bölgeleri öne çıkarmak, birkaç meç veya saç tutamını ayırmak gibi hedefleri gerçekleştirmek için şekillendiriciler en büyük yardımcınız olacaktır. Üstelik bu tür ürünlerin çoğu, gün içersinde saç kuru da olsa yeniden şekil verilmeye müsait olarak tasarlanmıştır.

Uygulama
Az miktarda ürünü avucunuzda ısıtarak (bu ürünlerin fazlasını kullanmak saçı ağırlaştıracaktır!) nemli saçlarınıza kökten uca kadar uygulayın. Daha sonra parmaklarınızla saçınıza vermek istediğiniz şekli kazandırın.


Elveda asi lüleler, her tarafa doğru fırlayan saçlar, lüzumsuz hacim... yatıştırıcı kremler artık karşı atakta! Sonuç: düz ve ışıltılı saçlar

Uygulama
Bu kremler genellikle nemli saça şekil verilmeden önce uygulanır. Üründen az bir miktar alınarak parmakların yardımıyla saçın her tarafına yedirildikten sonra saça şekil verilir. Kurutma sırasında ürünün etkisiyle saç düzelerek istenmeyen kıvrılma, ve kabarmalar yok olur. Yatıştırıcı kremler iki yıkama arası kuru saça da
uygulanabilir.


Saç tipi veya kesiminiz ne olursa olsun bu sezon önemli olan parlaklık! Kısa veya uzun, kıvırcık veya düz, esmer veya sarışın, saçlarınızın parlaklığı sağlıklarını yansıtır.

Uygulama
“Son dokunuş” sayılabilecek bu ürünler genellikle sprey veya püskürtmeli jel olarak saça şekli verildikten sonra kullanılır.

Hiç yorum yok: