09 Mart 2007

Saç yıkama, Saç kurutma, saç kesimi, saç makası, saç bakımı, saç şekilleri saç modelleri

Saçınızı ıslatıp şampuan sürmeden önce bir kat saç kremi sürün. Sonra normal şampuanlama işleminizi gerçekleştirin ve saçınıza karşı nazik davranın. Şampuan seçiminde dikkatli olun: saçın doğal yağ ve özelliklerini zedelemeyecek yumuşaklıkta şampuanlar kullanın. Saç diplerinize şampuanla masaj yapmak kan dolaşımını artırır, saç diplerinin beslenmesine neden olur. Hayatınızın gereği çevre faktörlerinden etkileniyorsanız şampuanlama sırasında saçınızın partiküllerden tamamen arınmış olmasına dikkat edin. Mümkünse daima açık havada saçınızı kurutun. Bu mümkün değilse fön makinesinin saçınıza zarar vermemesi için fazla sıcak olmayan ayarla belli bir mesafe bırakarak saçınızı kurutun.

Normal bigudiler kullanın ve saçı bigudilere fazla sıkı sarmayın. Elektrikli bigudilerden, sıcak fırça ve maşalardan kaçının ancak bunları kullanmak zorundaysanız mutlaka ılık konumlarında kullanın. Saçı tutamlara ayırıp bukleler halinde toplayarak saç dibine tokalarla tutturup kendi halinde kurumasını sağlamak en sağlıklı kıvırma yöntemidir.

Saçınızı düzenli aralıklarla kestirin (mesela her 2 ayda bir). Saçınızın düzenli olarak kesilmesi özellikle sağlıklı uzama için çok önemlidir çünkü kırık ve sağlıksız saçın düzenli olarak kesilmesi hem bu sıkıntıyı azaltacağı hem de saçın sağlığını artıracağı için uzama hızına da pozitif etkisi olacaktır. Bu arada her saç kesiminde kendinize verebileceğiniz yeni görünüm ve hava da yanınıza kar kalır tabii.

Saçınız vücut kimyanıza, denge ve sağlığınıza uyumlu olarak uzar. Saç uzatırken sabır ve iyi bakım en önemli hususlardır. Saçınız kendinize iyi baktığınız oranda sağlıklı ve ışıltılı olacaktır. Dengeli beslenme, düzenli spor, gerektiği kadar vitamin katkısı hem saçınızın hem de tüm vücudunuzun ihtiyacıdır. Kendinize iyi baktığınız oranda saç ve saçınızın görüntüsünden mutlu olacaksınız.


Saç kremi uygularken kıstasınız hep kulak hizasının altı olsun, asla kremi saç diplerine sürmeyin. Kremi mümkün olduğunca az kullanın. Fazla krem çoğunlukla kırılmayla sonuçlanır ve saçın bazı katmanlarının zedelenmesine neden olur. En iyisi her gün krem kullanmamaya çalışın. Gerekiyorsa saçınızı açmak için başka ürünler kullanın.


Saç şekliniz kişiliğinizi yansıtır ve harika bir kendini ifade biçimidir. Ancak unutmayın: çoğu saç şekillendirme ürünleri sert kimyasallar içerir ve bunlar da saça zararlıdır. Saçınızı şekillendirmek için kullanacağınız ürünlerin içeriklerine dikkat edin. 1-2 günlük güzel bir görünüm için saçlarınıza zarar vermeyin. Unutmayın: size en çok yakışan saç doğal görünümünüzdür!

Hiç yorum yok: